Tijd Orlando (6 uur vroeger)




  • 10jun

    Vandaag weer vroeg opgestaan omdat we plannen hadden om naar St. Augustine en Jacksonville te gaan. De dag begon echter ietsje anders dan we hadden gepland. Enkele dagen geleden zagen we bij Anthonie een paar rode pukkeltjes en vandaag kwamen we erachter dat het bultjes met vocht waren en dat hij er toch wel wat meer had dan een paar dagen geleden. Het eerste waar we aan moesten denken was, waterpokken. Het zal toch niet gebeuren dat het mannetje volgende week niet mag vliegen en we onze vakantie moeten verlengen. We willen best hier wat langer blijven, maar niet om deze reden.

    Maar goed, hij voelt zich verder goed op dit moment dus we zijn iets later dan we van plan waren toch vertrokken naar St. Augustine. Dit is, voor zover wij weten, het oudste stadje van Florida en er zijn hier diverse delen van het verleden bewaard gebleven. Zo ook een oud fort, Castillo de San Marcos, wat door de Spanjaarden is gebouwd en wat door de Engelsen en Amerikanen verder is uitgebreid.

    Op het fort werd onder andere een demonstatie gegeven hoe de kanonnen werkten. Verder was onder andere te zien hoe de mannen destijds moesten slapen en is nog heel goed te zien hoe de muren buiten het fort liepen.

    Het leuke was dat er ook een folder in het Nederlands was waarin het één en ander werd uitgelegd. Het was echt leuk om te zien. Christian vond vooral de kanonnen erg interessant en Anthonie vond het vooral erg leuk dat hij mocht lopen.

    Na ons bezoek aan het fort zijn we nog door het stadje gereden waarbij we langs een chocoladefabriek zijn gereden. Helaas was de laatste rondleiding net geweest dus hebben we de fabriek niet kunnen bekijken. Ook zijn we nog langs het oudste huis gereden en langs the Headquarters of Florida National Guard gereden. Hierbij zijn ook nog diverse huizen bewaard gebleven waar in het verleden de officieren met hun gezinnen wonen en er is een begraafplaats waar de officieren en in ieder geval hun echtgenoten begraven liggen.

     

     

     

     

     

     

    Al met al was het best leuk om een keertje gezien te hebben. Hierna was het tijd om de Prime en Premium Outlets van St. Augustine te bekijken. Daarna zijn we doorgereden naar Jacksonville waar we een nachtje in het Omni verblijven zodat we morgen hier de omgeving nog kunnen bekijken en waarschijnlijk nog naar een brouwerij gaan en misschien ook nog even naar het strand.

    Geschreven door admin @ 11:25 pm

5 Reacties

WP_Cloudy
  • Sonja zegt:

    Hoop van harte dat Antonie geen waterpokken heeft.
    Leuke dag in St. Augustine, we zijn daar zo’n 20 jaar geleden geweest en zetten het weer op ons lijstje. Toevallig vandaag in De Telegraaf een artikel over St. Augustine. Vel plezier in noord Florida.

  • Hilde en co zegt:

    St Augustine is inderdaad tof, dus volgende maand staat dat ook op onze lijst. Er zijn niet veel mensen die ver rijden, dus beeldmateriaal van Jacksonville is welkom. Staat immers ook op onze to do lijst… Indien geen pokken, zonne-allergie ? Nochtans, blaasjes zijn vrees ik toch de pokken… Opletten voor koorts en… niet laten krabben. Sterkte !
    Groetjes,
    Hilde en co

  • Twinmom1995 zegt:

    Bij ons staat St Augustin waarschijnlijk ook op het programma.
    We zijn er in 1988 ook geweest, toen zag het er wel anders uit maar was het ook leuk vandaar.
    Veel plezier morgen in Jax.

  • MattRob zegt:

    Leuk uitstapje ! Hopelijk blijven de waterpokken Anthonie bespaard …

  • renate zegt:

    St Augustine vond ik ook zeker de moeite waard. Gezellig stadje.
    Heb net jullie blog helemaal gelezen, balen zeg dat de kleine waterpokken heeft gekregen, maar gelukkig mogen jullie wel naar huis vliegen (las ik verderop).

Plaats een bericht