Tijd Orlando (6 uur vroeger)




  • 14jun

    Ook deze nacht is erg onrustig geweest. Tegen 1 uur ‘s nachts werden we wakker omdat Anthonie huilde. Hij bleek al bijna naar de huiskamer gekropen te zijn. Dat is het nadeel van het bed wat we hebben gemaakt. Hij kan eruit en kruipt in zijn slaapzak dan behoorlijk snel in het appartement rond en midden in de nacht is dat uiteindelijk niet leuk als er niemand komt kijken.

    We hebben hem maar tussen ons ingelegd met als gevolg dat we ongeveer elk uur wel wakker waren omdat er iemand lag te huilen. Om kwart voor 6 vond hij dat het een mooie tijd was voor een ontbijtje om vervolgens een half uurtje later alweer te slapen. De toename van de blaasjes leek vanmorgen redelijk tot stilstand gekomen te zijn. Hij heeft echter een aantal hardnekkige blaasjes die niet willen indrogen, waaronder een paar op zijn handen.

    Uiteraard waren wij geheel wakker en zijn gelijk maar even gaan kijken of de reisverzekering al een e-mail gestuurd had. Dit hadden ze nog niet gedaan, dus hebben wij maar even telefonisch contact opgenomen. We kregen te horen dat indien nodig we met het hele gezin op vakantie mogen blijven zolang Anthonie geen “fit to fly”- verklaring krijgt. Dit was een opluchting om te horen aangezien op de internetpagina van de reisverzekering stond dat slechts één ouder mocht blijven.

    Verder hebben we na contact te hebben gehad met het reisbureau waar we de tickets en condo hebben geboekt ( USAfunvacations ) begrepen dat we in ieder geval in een condo kunnen blijven op Terrace Ridge. Later bleek dit niet de condo te zijn waar we nu zitten maar het wordt dan eventueel een andere condo. Verder hebben we alvast gekeken of we last minut nog een auto kunnen boeken via een Europese website en dat is gelukkig ook mogelijk via Dollar.de. Tja, en de tickets die moeten door de verzekering of SOS geregeld gaan worden.

    Na dit gesprek hebben we via Skype weer even contact gehad met een deel van het thuisfront om hen even gerust te stellen dat we niet in twee groepjes naar huis komen. Christian vond het wel jammer om te horen want hij had graag donderdag alleen met pappa naar huis gevlogen. Maar het blijft nog even spannend of Anthonie op tijd “gezond” is of niet voor de oorspronkelijke vlucht.

    Daarna nog even 2 kaartjes geregeld voor de 1e honkbalwedstrijd Boston Red Sox tegen Tampa Bay Rays. Morgen en overmorgen zijn de andere twee wedstrijden. Daarna nog via Priceline een hotelkamer geregeld.

    Iets later dan gepland, gingen we dan eindelijk naar Tampa om Busch Gardens te gaan bekijken. Toen we daar aankwamen, was de temperatuur alweer aanzienlijk gestegen, maar gelukkig konden we overdekt op het treintje wachten wat ons van de parkeerplaats naar het park zou brengen.

    Het park is verdeeld in diverse landen. Als eerste kwamen we in Australië, waar uiteraard walibi’s aanwezig waren. Het gedeelte waar de dieren zaten, mocht Anthonie nog niet naar binnen. Hij was nog 4,5 jaar te jong. Dus Jeroen is met Christian naar binnen gegaan om de dieren te bekijken. Daarna verder gelopen waarbij we onder andere Flamingo’s tegen en een grote kooi waar mensen papegaaien eten konden geven.

    We hebben nog een tijdje staan kijken bij de Sheikra rollercoaster. Dit is een achtbaan die eerst tergend langzaam omhoog gaat, vervolgens enkele seconden de mensen boven aan de afgrond laat bungelen om dan bijna loodrecht naar beneden te vallen. Aan het einde van de baan heeft de baan voor de kijkers nog een leuke en verfrissende verrassing. Helaas had Christian het al gezien en wilde hij niet wat dichterbij gaan staan om te kijken, zoals we vorig jaar in Universal Studios nog wel voor elkaar hadden gekregen.

    Het bleek dat we vlakbij één van de 3 treinstationnetjes stonden. Dus we hebben de buggy geparkeerd en zijn in de trein gestapt. We hebben een lange tijd in de trein gezeten en hebben daardoor een groot deel van het park gezien. We zijn ook langs de dieren gereden waarbij we bijna een witte neushoorn konden aaien zo dicht stond het dier langs de spoorbaan. We hebben onder andere ook nog struisvogels, olifanten, giraffen, antilopen, impala’s en zebra’s gezien.

    Anthonie vond vooral de achtbanen erg interessant om te bekijken tijdens de rit en hij was hevig geïnteresseerd in het haar en een knoopje op de broek van Christian. We hebben nog lang niet alles gezien van het park, maar de hitte (temperatuurmeter gaf 101 graden fahrenheit aan) en alweer een paar nachten niet zo best geslapen, begonnen ook vandaag hun tol te eisen.

    In verband hiermee en met het oog op de wedstrijd die ‘s avonds bijgewoond moest worden, deed ons besluiten het park wat vroeger te verlaten en richting St. Petersburg te rijden. Hier aangekomen zijn we eerst naar het stadion gereden om de tickets voor de wedstrijd te halen. Daarna doorgereden naar het hotel waar we even op temperatuur konden komen.

    Tegen 18.30 uur gingen Jeroen en Christian samen met de shuttle bus van het hotel richting het stadion. Christian had bij één van onze winkelexpedities een shirt van Tampa Bay uitgezocht en dat shirt had hij vanavond aan. Voordat hij het aantrok, hoopte hij dat Boston Red Sox of Tampa Bay ging winnen, maar nadat hij het shirt aan had, was hij helemaal voor Tampa. Xandra en Anthonie hebben de wedstrijd op televisie kunnen volgen.

    Raymond de mascotte van Tampa Bay kwam vlakbij langs en Christian is met hem op de foto gegaan. De sfeer in het stadion was erg goed en gelukkig voor Christian heeft Tampa Bay de wedstrijd gewonnen en is er ook nog een homerun geslagen. De fans van beide clubs zaten door elkaar op de tribune en één van de Red Soxfans die vlak voor Jeroen en Christian zat had de mazzel dat Raymond een bak met popcorn over zijn hoofd leegde tijdens 1 van de eerste inningen van de wedstrijd.

    Na de wedstrijd zijn ze weer met een stel Bostonfans met de shuttlebus van het hotel teruggereden, een van de fans zei in het busje nog dat er tenminste 1 blij was vanavond toen hij zag dat Christian een Rays shirt aan had. De beide mannen kwamen enthousiast weer in de hotelkamer terug waar het enige moeite kostte om Christian in zijn bed te krijgen. Het was af en toe wel een lange wedstrijd voor hem, maar al met al heeft hij er flink van genoten.

    Geschreven door admin @ 12:31 am

6 Reacties

WP_Cloudy
  • Calypso zegt:

    he wat jammer nu dat die kleine man nog steed sniet beter is, wel goed dat de verzekering inmiddels het ok gegeven heeft is toch een last van je af.
    Sterkte ermee en maka er egwon het beste van.

  • Fam Verkoelen zegt:

    Ondanks de ziekte toch nog mooie momenten beleefd. Leuke foto’s, geeft ons al een goeie indruk van wat we mogen verwachten daar.
    Groetjes,

    Hilde en co

  • Teleton zegt:

    Goed om te lezen dat jullie ondanks een beetje narigheid en de bijbehorende vermoeidheid, toch nog een leuke trip hebben gemaakt. Ook netjes van de reisverzekering dat de familie gezellig samen mag blijven. Uiteindelijk maakt dat in hun kosten nauwelijks iets uit, maar het is een sympatiek gebaar.

    We duimen dat jullie in de extra time nog wat leuke kwaliteitsmomentjes kunnen scoren.

  • Twinmom1995 zegt:

    Zeker erg fijn dat jullie samen terug kunnen vliegen mocht het donderdag nog niet lukken. We blijven wel duimen.
    Gaaf hoor die honkbal wedstrijd.
    Was vast een hele zit voor Christian maar ik verwacht dat er genoeg te beleven is in het stadion.
    We gaan het 1 juli ook beleven.

  • Ronald /Jarjarbinks zegt:

    Leuke foto’s van baseball. Gaan wij ook vaak heen, geweldig.
    Gelukkig dat het met de kleine redelijk gaat, alleen jammer dat het op vakantie moet gebeuren. Maar het komt goed en dat weten jullie ook want bijna alles is al geregeld.

    Sterkte en we blijven jullie volgen.

  • MattRob zegt:

    Goed dat jullie wel gewoon leuke dingen aan het doen zijn, want de ‘afleiding’ is natuurlijk wel vervelend en hopelijk knapt het nu allemaal snel op. Een geruststelling dat verder alles wel geregeld kan worden, als het nodig is. Lekker genieten weer !!!! En beterschap voor de kleine man ….

Plaats een bericht