Tijd Orlando (6 uur vroeger)




  • 07jun

    Vandaag zijn we naar Epcot geweest. Het enige park van Disney waar we deze vakantie nog niet waren geweest. We waren wat aan de late kant en kwamen pas tegen 11.00 uur in het park aan en het was behoorlijk druk. Zelfs bij Spaceship Earth stond een wachtrij van ruim een half uur.

    We zijn eerst maar naar living with the land geweest. Zelfs hier stond de wachttijd op 20 minuten, maar opeens werd er gevraagd naar een “party of four”. wij waren de eerste die reageerden, dus onze wachttijd werd verkort. Ondanks dat we deze boottocht al een aantal keer hebben gedaan, blijft het toch bijzonder om te zien hoe de verschillende gewassen groeien.

    Na het boottochtje was het voor Anthonie tijd om wat te eten, dus we zijn even gaan zitten. Daarna zijn we naar Figment gegaan. Zelfs bij deze attractie hebben we wel 15 minuten moeten wachten, maar ook dit blijft een hele leuke attractie om te doen. Christian kon zelfs een deel van het liedje meezingen. We hebben de rest van de dag nog kunnen genieten van het liedje. Hoewel het woord “imagination” het enige was wat hij nog wist te zingen.

    Toen was het inmiddels wel tijd om onze wereldreis te gaan maken. Deze keer zijn we eerst naar Canada gelopen en van Canada door naar Engeland. Daarna via Frankrijk naar Japan en toen we daarna bij Marokko aankwamen, hadden we het gevoel dat de temperatuur erg goed bij het land paste. Gelukkig konden we al snel afkoelen in de winkel van Amerika.

    Dit was wel nodig voordat we de oversteek maakten naar Italië. Hier is tegenwoordig een nieuw restaurant wat we wilden uitproberen. Anthonie was inmiddels van al dat reizen zo moe geworden dat hij helemaal knock out lag in de buggy. Dat was geen probleem er werd een stoel bij de tafel weggehaald en we konden de buggy zo aanschuiven.

    De kaart was beperkt, maar toch was er voldoende keus uit salades, pizza’s en pasta’s. Jeroen en Christian hebben samen een grote pizza gedeeld die gebakken werd in een oven waarvan de naam, Vesuvio, Etna of Stromboli was. Dit is een grappig detail van het restaurant. Het eten was verder goed en ook de bediening was prima. er was een pizzapunt overgebleven, die kregen we mee in een “doggy bag”.

    We hebben deze keer luxe gegeten in het park en waren hierdoor voor ons eten in het park wat meer tijd kwijt dan dat we gewend zijn, maar goed we kunnen nu wel zeggen dat we lekker gegeten hebben in Italië. Na het eten zijn we begonnen aan de flinke wandeling naar Mexico want we hadden van Christian nog het verzoek om in de bootjes van Mexico te gaan. HIj wilde dit graag aan Anthonie laten zien dat dit een hele leuke attractie is.

    Inderdaad vond ook Anthonie het erg leuk. Hij wilde niet zitten en heeft bijna de hele tijd bij Xandra op schoot staan dansen. Hierna zijn we richting Spaceship Earth gelopen omdat Christian hier heel erg graag in wilde. Onderweg kwamen we nog Takel en Bliksem McQueen tegen. Hier hebben we de enige foto’s van vandaag gemaakt.

    DSC_1329DSC_1331DSC_1332

     

    Gelukkig was de wachttijd van Spaceship Earth inmiddels nog maar 10 minuten dus al snel zaten Christian en Xandra in de tijdmachine. Christian vindt het leukste van de attractie dat hij op het laatst zijn “eigen toekomst” kan kiezen. Dit gebeurt aan de hand van een aantal vragen en wanner deze zijn beantwoord wordt er een filmpje getoond hoe je toekomst eruit kan zien gebaseerd op de gegeven antwoorden.

    Dit was een leuke afsluiting van ons dagje Epcot. We zijn nog even gaan kijken in Downtown Disney. Helaas is de winkel waar je zelf t-shirts kan maken momenteel gesloten (je mazzelt Magda, geen T-shirt met “ik ben nog vrijgezel”) en de kerstwinkel had ook weinig nieuwe spullen ten opzichte van vorig jaar. Het werd dus maar een kort bezoekje aan Downtown. Daardoor waren we lekker vroeg in het appartement terug en konden de jongens na het eten weer een beetje bijtijds naar bed. Waar Christian is gaan slapen met de hoop dat we morgenochtend vroeg naar Epcot teruggaan zodat hij met pappa in Testtrack kan.

    Geschreven door admin @ 9:54 pm

5 Reacties

WP_Cloudy
  • Hilde zegt:

    Epcot is voor ons hét park bij uitstek, maar dat zal wel voor elke persoon verschillen (gelukkig maar).
    Jullie amuseren jullie ginds volop. ’t Kan niet beter !
    Groetjes,

    Hilde en co

  • MattRob zegt:

    Lekker relaxed dagje dus, hoort er ook bij 😉 ! Grappig die weersverwachting op je blog, zie alleen maar thunderstorms staan, terwijl ik op de foto’s alleen maar ptachtig weer zie ! Echt Floridiaans !

    Have fun !

  • Maggie Mac zegt:

    Mmm wat is het toch jammer dat de winkel waar je zelf t-shirts kan maken dicht is… :-b haha

    Het is wel leuk om elke dag te lezen dat jullie nog steeds genieten!! En… de verhalen zijn goed geschreven… Je zou ze eigenlijk uit moeten printen na je vakantie… Leuk voor in de boeken van Christian en Anthonie.

    Nou familie geniet nog maar lekker…

    TTFN (Ta Ta For Now zoals Tigger zou zeggen)

  • Gerda zegt:

    Leuk zo een filmpje van de toekomst, nu ben ik natuurlijk wel heel benieuwd wat de toekomst Christian brengt 😉

    Groetjes
    Gerda

  • Tim zegt:

    Hoi Christian,
    Zoals we kunnen lezen en zien heb je het erg naar je zin in Florida. Wij kijken elke dag uit naar de nieuwe avonturen die je heb meegemaakt samen met pappa, mamma en Anthonie.
    Net heeft je opa ons gebeld om te vragen of we vrijdag met je wilde skypen, maar dit gaat helaas niet lukken. Wij vertrekken namelijk al vroeg naar Schiphol voor onze vakantie. Ik wens je nog een fijne week in Florida en kijk uit om je weer te zien.

    Groetjes van je allerbeste vriend

    Tim (+de rest)

Plaats een bericht